Spara till barnbarnen
Sök:

Spara till barnbarnen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina

Den här artikeln publicerades 2017-06-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Spara till barnbarnen

Hej

Vi ska börja spara till våra barnbarn. Har tittat på ert förslag på barnportfölj. Varför ska man ha 10 % räntefonder? Är det för riskabelt om man väljer 100 % aktiefonder? Ni har säkert svarat förut på det här men jag förstår inte riktigt.

Rekommenderar ni att flytta pengar från nordea (10 000) till den nystartade portföljen hos Avanza eller ska den stå kvar? Vi räknar med 20 års sparande.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Trevligt att ni vill börja spara till barnbarnen!

Räntor är bra att ha i portföljen då dels skyddar det ditt kapital när börsen svänger (= dyker) och dels har du en buffert att köpa aktiefonder för när de blir billiga (börsen dyker). Men 10% räntefonder är inte mycket – dyker börsen så kommer det inte skydda portföljen speciellt mycket. Långsiktigt kan det ha en större effekt då kapitalet förhoppningsvis ökat en hel del och du har att köpa fonder för.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Glömde det andra stycket i din frågeställning.

Det beror på vilket utbud Nordea har i sitt fondtorg?

Jag skulle tro att Avanza/Nordnet har ett större och bättre utbud.

 

Glöm inte heller att _inte_ spara i barnbarnens namn.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-03 klockan 16:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.