Spara till barnbarnen
Sök:

Spara till barnbarnen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tommy Berntsson

ställde för sedan frågan: Spara till barnbarnen

Hej!

Vi skall börja spara till våra barnbarn. Vi har inget intresse av eller kunskap om att följa ekonomimarknadens djungel. Men självklart vill vi spara så att det ger bättre/bästa avkastning för dem. Vi hade tänkt spara minst 500kr i månaden under  en 10- års period eller mer. Vart vänder man sig där pengarna självt gör jobbet?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vad fint att ni vill spara till barnbarnen. Skulle rekommendera Globala Barnportföljen som Jan skrivit mycket om, en fördelning som passar på lång sikt som du kan lämna ifred i tio år. Bifogar en länk där du kan läsa exakt vilka fonder som passar och hur de fördelas.
Den absolut enklaste varianten som det skrivs om är att spara i  en global indexfond, då är det stor riskspridning redan där. Med fyra fonder rekommenderas exempelvis denna uppbyggnad:

  • Länsförsäkringar Global Indexnära – 70 procent
  • Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära  – 10 procent
  • Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 10 procent
  • Spiltan Räntefond Sverige – 10 procent

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Lycka till!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-17 klockan 07:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.