Spara till barnen
Sök:

Spara till barnen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helena

Den här artikeln publicerades 2017-09-20 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Spara till barnen

Hej

Jag har sedan barnen föddes (1,5 samt 4 år) satt undan barnbidraget, gåvor och ev försäkringspengar.

Då jag inte har kollat upp hur jag ska spara så har jag öppnat två ISK och satt pengarna där (dock inte valt någon fond eller liknande). Vilket är bästa sättet att spara till barnen? Dessa pengar skall inte röras från minst 18 års ålder.

Stort tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag rekommenderar att du läser Jans artikel om sparande till barn :

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kort och gott, skapar du en portfölj där 90% består av aktiefonder och 10% räntefonder.

Köp t ex enligt denna rekommendation :

 

https://i1.wp.com/rikatillsammans.se/wp-content/uploads/2017/04/globala-barnportfoljen-fyra-fonder.png?ssl=1

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-20 klockan 09:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.