Spara till bostadsrätt - Vad är bästa strategin kortsiktigt, Bank eller räntefonder?
Sök:

Spara till bostadsrätt – Vad är bästa strategin kortsiktigt, Bank eller räntefonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Spara till bostadsrätt – Vad är bästa strategin kortsiktigt, Bank eller räntefonder?

Jag planerar att köpa en bostadsrätt inom de närmsta sex månaderna. För närvarande ligger majoriteten av min kontantinsats i mina aktie och fondinvesteringar, där dom är distribuerade enligt åldersregeln (Din ålder = % av ditt innehav som är räntefonder, resterande aktier)

I och med att jag planerar att skaffa en bostadsrätt inom en ganska snar framtid så vill jag dock säkra min planerade kontantinsats. En strategi är ju att jag placerar pengarna på ett bankonto, men finns det några argument varför jag skulle vilja lägga dessa i räntefonder istället? Finns det några argument emot?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På sex månaders sikt anser jag bank vara det givna valet. Då får du din ränta, varken mer eller mindre. Räntefonder KAN gå back och då finns ingen tid hämta igen det på. Så absolut bankkonto hos en nischbank med insättningsgaranti.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Håller helt med!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-30 klockan 15:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.