Spara till kontantinsats - 10 års sparhorisont
Sök:

Spara till kontantinsats – 10 års sparhorisont

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jenny

ställde för sedan frågan: Spara till kontantinsats – 10 års sparhorisont

Hej!

Jag ska månadsspara till en kontantinsats och har en sparhorisont på cirka 10 år. Hur hade ni placerat dessa pengar för att maximera dess värde?

Vänligen, Jenny Pettersson

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jenny!

Jag hade kollat på ”Globala Barnportföljen” och sedan placerat efter tumregeln att 10% investerat i aktiefonder för varje år som du kan avvara pengarna, så börja med 100% aktiefonder och sänk andelen aktiefonder med 10% för varje år som går till räntefonder.

Tycker att detta vore den bästa strategin för att kunna maximera avkastningen på lång sikt men att ändå få ned risken desto närmre du kommer uttaget.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag hade nog haft lite mer räntor än 10% med tanke på dagens situation med hot om handelskrig, övervärderad börs osv. Även om tio år är relativt lång spartid så kan mycket hända – långvariga börskrascher som tar åtskilliga år för återhämtning. Hade jag varit i din sits hade jag nog satsat på 70/30 portföljen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-05 klockan 12:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.