Spara till kontantinsats och fyra hinkarna
Sök:

Spara till kontantinsats och fyra hinkarna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristian

ställde för sedan frågan: Spara till kontantinsats och fyra hinkarna

Hej!

Jag tänkte komma igång med fyra-hinkar principen på mitt sparande. Jag och min sambo hyr just nu en lägenhet och vill spara ihop till en kontantinsats (200 000 – 300 000) för att kunna köpa något eget inom ca 1-2 år. Som det ser ut nu kan jag lägga undan ca. 10\’000 till sparande varje månad och jag undrar nu om jag ska lägga dem i en bufferthink eller bara på ett sparkonto?

Ska man tänka att man först sparar ihop till en kontantinsats och efter det börjar man med fyra-hinksprincipen?

Jag skulle gärna också spara lite pengar på lång sikt för att få hög avkastning och det känns då tråkigt att bara samla pengar på ett konto eller lågrisk-investera. Kan man fylla alla hinkar lite i taget eller gäller det att ha tålamod och ta en hink i taget?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle absolut rekommendera ett konto med insättningsgaranti och en ränta för kontantinsatsen. För börsen kan dyka med upp till -50 % på mindre än 24 månader och då kan ni inte flytta. Ta ett sparkonto på t.ex. Avanza (annonslänk), jag använder deras Sparkonto+ eller t.ex. Collector. Som sagt det viktigaste är insättningsgaranti.

Låt det långsiktiga sparandet kommer i nästa steg.

Lycka till med sparandet och husköpet, ni har en spännande tid framför er!

Jan

PS. Ett avslutande tips – gå på många visningar, kanske redan nu så att ni verkligen vet vad ni vill ha och inte vill ha. Oss tog det 4 år och många visningar. DS.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-17 klockan 12:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.