Spara Till kontantinsats till hus i fonder 6-7 år
Sök:

Spara Till kontantinsats till hus i fonder 6-7 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olof

ställde för sedan frågan: Spara Till kontantinsats till hus i fonder 6-7 år

Hej Tack för en jätte bra blogg

Tänkte först spara till kontantinsatsen i vanligt sparkonto för trodde att vi kanske skulle köpa inom 5 år men det blir inte förrän 6-7 år vilket är den bästa portföljen?

ska spara ihop 300000 tänkte jag.  Kommer ta ut pengarna om 6-7 år om vi ska köpa vi är inte helt säkra att vi vill köpa men vi vill ha möjligheten .

Har en nybörjarportfölj som jag sparar i från detta år 2018 blir detta det bästa sättet att spara till denna insats eller om vi inte köper till pengamaskinen. Vad ska jag tänka på om vi bestämmer oss för att köpa ska jag dra ner på aktierna vid runt 4 år och mer  räntefonder jag har ju en 60/40 portfölj nu  vad blir fördelningen när det börjar närma sig . Ska jag kanske spara hälften på sparkonto och hälften i portföljen eller vad tycker ni?

 

MVH Olof

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan!

Nybörjarportföljen som du nämner har en rekommenderad tidshoriston på 4-6 år och kan då tidsmässigt matcha bra.

Den variant du beskriver kan absolut fungera,  att dra upp räntorna och ner aktierna efter några år. När det är ett år kvar hade jag personligen flyttat över sparandet bostaden till ett sparkonto med insättningsgaranti även om räntan är lägre.

Vänligen
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok tack så mycket för svaret. Om vi nu Inte köper utan jag vill fortsätta i denna sparformen börjar jag då om och tar då det igen på 4 till 6 år? Alltså behåller alla pengar och fortsätter månadspara och tar 60/40 igen på en tidshorisont på 4 till 6 år? Tacksam för allt denna sida ger mig

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Olof

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-17 klockan 10:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.