spara till pension i Lysa
Sök:

spara till pension i Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Angela Tkalia

ställde för sedan frågan: spara till pension i Lysa

Hej! Jag sparar i Folksam kapitalförsäkring fond och traditionell till min pension. Jag funderar att öppna ett konto hos Lysa och flytta dit mina besparingar från Folksam.Jag är 52 år och ska pensionera mig om 15 år. Började spara i Folksam för 8-9 år sedan.  Hur fördelar jag aktier o räntor hos Lysa i mitt fall?  Är det tryggt att spara  i Lysa i 15 år ?

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Börja med att gå in på lysa.se och tryck på bli medlem, svara på deras frågor för att få ett investeringsförslag på räntor och fonder utifrån dina preferenser. Det kostar ingenting att få ett förslag och du binder dig inte till någonting. 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  AP7 Aktiefond är en speciell produkt som använder hävstång. Därför är risken betydligt högre än i en vanlig global indexfond, särskilt på kort sikt. Men på lång sikt är sannolikheten hög att AP7 Aktiefond ger bättre avkastning.

  Eftersom AP7 Aktiefonden har så hög risk måste det kompenseras med hög andel räntor i god tid både före och efter pensionsåldern.

  AP7 Såfa är en standardmodell som är densamma för alla och avsikten är att den ska ge en mycket stabil och jämn avkastning med låg risk under hela pensionstiden. Den förutsätter också att alla lever lika länge. Och den frågan inte när du behöver och vill ta ut pengarna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Enligt Ap7 modellen har du 100% aktier tills du är 55 år. Sen viktar du över 3% årligen mot räntor tills du når 30/70 aktier/räntor.

Rätt eller fel? Det får du själv avgöra

läs på hemsidan Ap7

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du inte tänker på att ta ut pengar inom 10 år kan du lugnt ha 90-100% aktiefonder på Lysa. Annars är det inte åldern utan sparhorisonten som avgör andelen räntor. Du kan klicka på länken ”Kom igång och spara” överst till vänster på den här sidan för mer info. Och det är tryggt att spara hos Lysa, lika tryggt som på banken.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som Tale säger så är det lika säkert att spara hos Lysa som hos en ”vanlig” bank, dom lyder under samma regelverk.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-15 klockan 16:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.