Spara till utlandssvenska barnbarn
Sök:

Spara till utlandssvenska barnbarn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jim

ställde för sedan frågan: Spara till utlandssvenska barnbarn

Hej Jan!

Min syster och jag bor sedan 10 år i utlandet (Danmark och Arabemiraten) och har nu fått barn båda två. Min mor vill därför spara till dem i en KF. Ser du några problem i detta förutom valutaexponeringen och är det överhuvudtaget möjligt att ha utländska barnbarn som förmånstagare i en KF?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jim!

Vad jag vet när jag själv startade en KF med min systerson som förmånstagare, är att du måste ha personnummer på personen i fråga. Om barnet inte då har ett svenskt personnummer så tror jag inte att det går.

Hon skulle såklart kunna spara det i sitt egna namn i ett ISK och ifall ni flyttar tillbaka till Sverige så kan hon då flytta det till en KF.

Finns kanske någon annan som vet mera exakt om det går med en KF?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag bor i Sverige har en gudson som är född och bor utomlands. Jag valde att starta en ISK i mitt eget namn och komplettera med ett testamente. I testamentet identifieras han med namn, nu gällande adress och sitt svenska samordningsnummer (han är svensk medborgare men har aldrig varit folkbokförd i Sverige).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för båda svaren. Får bli ett ISK och testamente som får komplitteras när det kommer fler barnbarn.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Jim Vilsson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-08 klockan 11:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.