Spara till vuxna barn
Sök:

Spara till vuxna barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gunnar

ställde för sedan frågan: Spara till vuxna barn

Hej

Jag kommer att ge mina två vuxna barn 200000:- vardera då jag fått ett förtida arv av mina föräldrar. Jag vill att dessa pengar skall användas till något varaktigt, förslagsvis boende. Enkelt med min ena son som köpt en lägenhet och jag kan amortera hans lån med dessa pengar. den andra bor i en enkel hyresrätt och har inte nytta av pengarna nu. Han tycker själv att det är bra om jag kontrollerar pengarna tills han har behov av dem. Hur gör man bäst?

JAg vill ju inte att pengarna skall blandas med mina ifall jag skulle avlida hastigt för då försvinner de ju för hans del. Tips!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vad fint att du vill hjälpa dina barn på detta vis.

I erat fall så tror jag att sparande i en Kapitalförsäkring är passande. Investerar du t.ex. fonder i en sådan depå så får du nämligen välja förmånstagare. Då du kan välja sonen i fråga så är det han som skulle ärva pengarna därifrån. Det är det sätt många sparar till barn och det funkar självfallet till myndiga barn också!

Var dock medveten om att vissa banker tar ut en speciell avgift för kapitalförsäkring medan andra (t.ex. de stora nätmäklarna) inte gör det. Kika i förväg så du inte betalar mer än du måste i onödiga utgifter!

Lycka till med sparandet!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-05 klockan 17:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.