Sparande
Sök:

Sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Sparande

Hej! Har cirka 250 tkr sparat genom jobb. Cirkus 50 tkr i ett aktie/fondkonto som sattes ihop av en portföljgenerator på Avanza.

  • Hur bör jag spara resterande belopp som just nu bara sitter på SEB utan ränta?
  • Är det ett klokt val att ha pengarna på Avanza via portföljgenerator eller finns det bättre alternativ?
  • Har lekt lite och köpt några få aktier extra till kontot där fördelningen just nu är cirka 80%F 20%A. Bör jag öppna ett annat konto för ”lek” istället?

Är väldigt ny på området men behöver lite hjälp för att förstå hur jag bör gå till väga!

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej. Jag är också relativt ny på området men vill ändå rekommendera att läsa på om Jan s ”fyra hink” strategi. Har hjälpt mig att få en förståelse och struktur på mitt sparande.

Fyra-hinkar-strategin: få rätt balans i sparandet

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-15 klockan 19:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.