Sparande
Sök:

Sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Sparande

Hej.

Har just nu mitt sparande i Handelsbankens Multi Asset 100 och vad jag har förstått genom att ha läst en del på senare tid, så är det inte en fond att spara i, då det finns betydligt bättre fonder än så. Aktivt förvaltad med hög avgift(1.55%).

Har sedan en tid tillbaka försökt att läsa mig till något bättre, men har svårt att bestämma mig. Har dock fastnat lite för Avanza Global eller Länsförsäkringar Global Indexnära.

Så min fråga är alltså, är något av dom ett bättre alternativ? Och kan jag ha hela mitt sparande i samma, eller är det bättre att dela upp mina besparingar jag nu har?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Avanza Global och Länsförsäkringar Global är väldigt lika varandra, så det går bra med vilken som. Jag har Avanzas som har lite lägre avgift.

I en bred global indexfond tycker jag att man kan ha hela sitt sparande om man vill, den innehåller så många olika bolag att man får en väldigt bra diversifiering i alla fall. Att ha både Avanza och Länsförsäkringar Global blir kaka på kaka.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-23 klockan 15:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.