Sparande. Bör jag göra något mer?
Sök:

Sparande. Bör jag göra något mer?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hg

ställde för sedan frågan: Sparande. Bör jag göra något mer?

Hej

Jag har ca 2,3 miljoner på Volvocars sparkont med 0,65% ränta

Sedan har jag 1,1 miljoner i olika fonder/aktier som går väldigt bra.

Frågan är om jag skall låta dom 2,3 miljonerna ligga kvar på sparkontot eller köpa mer fonder eller aktier. Skall jag då månadsspara eller köpa i en klumpsumma direkt.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Till att börja med: Tänk på att insättningsgarantin bara gäller upp till 950.000 kr per person och institut. En stor del av dina pengar är i fara om Volvofinans går i konkurs.

https://www.riksgalden.se/sv/var-verksamhet/insattningsgarantin-och-investerarskyddet/sa-fungerar-insattningsgarantin/

Min första reaktion är att du verkar har en enorm buffert. Det är trevligt i och för sig, men samhällets mål är att låta inflationen förstöra 2 % av ditt kapital per år.

Vad har du tänkt använda dina pengar till och när?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Thomas tack för ditt svar.
  Jag är medveten om att går dom omkull så försvinner en del pengar. De som jag tänkt använda pengarna till i närtid är nytt kök och ny bil. Annars är de mer att få dom att växa.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hg
 2. Vit pil

  Om de resterande pengarna är till för att växa så tycker jag att du ska kolla in ”Fyra-Hinkar-Strategin” för att lägga upp din ekonomi på ett sådant sätt att större delen av ditt kapital får jobba vidare och du har andra delar till att täcka upp dina kommande kostnader!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-12 klockan 15:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.