Sparande fonder
Sök:

Sparande fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mila

ställde för sedan frågan: Sparande fonder

Hej!

Jag har ett bra tag haft en slant på 400 000 på ett vanligt personkonto. Där är alla mina tillgångar, när jag ännu inte äger en bostad eller har ett sparkonto. Jag är nyexaminerad lärare och ska nu iom arbete börja med ett pensionssparande i form av ISK. Om ca 1 ½ år förväntas jag och min sambo köpa en bostad. Är det värt att placera om mina 400 000 från mitt stela personkonto? (Är det rimligt med ett ISK-konto eller något annat? Hur bör jag förhålla mig till avgifter? Globalt? Index?)

Mvh, Mila

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

De 400 000 du ska använda inom något år till bostad bör du inte investera på börsen, det är för kort sikt. Däremot kan du flytta pengarna till ett sparkonto som faktiskt ger ränta.

Bästa sparräntan 2017 | Topplista med de bästa sparkontona

Till pensionen så är ISK med Globala Barnportföljen ett bra alternativ. Mer om den kan du läsa här:

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ska pengarna användas om 1.5 år så bör du ha kvar dom på kontot.

Ja, ISK-konto med global indexfond funkar bra för pensionssparande, typ som globala barnportföljen.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tusen tack för svar!

/Nybörjaren som försöker att förstå ekonomi istället för att bli avskräckt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-30 klockan 16:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.