Sparande för amerikansk medborgare
Sök:

Sparande för amerikansk medborgare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Angela

ställde för sedan frågan: Sparande för amerikansk medborgare

Hej och tack för din webbsida och engagemang! Eftersom jag är både amerikansk och svensk medborgare har jag fått råd att sluta med ISK-sparande och byta till kapital- eller pensionsförsäkringar istället. Detta pga striktare amerikanska skatteregler och så kallade PFICs och annat som är svårbegripligt för mig! Trots att jag betalar skatt i Sverige är jag tvungen att också lämna in en amerikansk skattedeklaration varje år och fondsparandet räknas in som en del av min totala inkomst.

Jag är 53 år med ganska låg pension och vill nu investera ett arv som ligger på ett sparkonto i USA. Vill passa på att växla till SEK och spara allt här eftersom jag bott här nästan hela mitt vuxna liv och tänker förmodligen stanna kvar.

Så jag undrar om en kapitalförsäkring är det bästa sparalternativet för mig och i så fall vad jag bör tänka på förutom avgifterna?

Tack på förhand

A

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Angela,

Tack för din fina uppskattning.

Jag är hemskt ledsen, men jag har inte den här kompetensen att svara på en sådan fråga. Mitt tips skulle vara att kontakta din bank eller Avanza/Nordnet och höra om någon av deras experter kan hjälpa dig.

Sorry att jag inte kan ge ett bättre svar än så.

Hälsningar,
jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ingen fara, jag vet att det är komplicerat men tack ändå. Ska försöka få svar hos banken.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Angela
 2. Vit pil

  Har du fått något svar? Jag är i nästan exakt samma läge, 53 år och dubbelt medborgarskap. Funderar på att ge upp mitt amerikanska medborgarskap men osäker.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Agneta Howland

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-27 klockan 23:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.