Sparande för studerande
Sök:

Sparande för studerande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Josef

ställde för sedan frågan: Sparande för studerande

Hej!

Jag har bestämt mig för att börja spara/investera mina pengar. Tycker att hinkstrategin som det står skrivet om här på bloggen verkar vara något för mig.

Då jag är studerande på universitet och tar CSN-lån samt bidrag, undrar jag i vilken hink dessa pengar skulle passa bäst att ha i. Har än så länge separerat dessa pengar med mina egna som jag tjänat ihop själv och vill helst kunna göra det framöver då dessa pengar endast är lån. Vet dock inte om det är smartast att göra så, borde jag kanske ändra på det och börja blanda ihop alla pengarna?

Mvh,

Josef

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Josef!

Du får nog börja fundera ut vad pengarna ska vara till, är det ett målsparande till en kontantinsats, pensionssparande eller behöver du en buffert?

När du vet svaret på den frågan så kan du kolla på dom fyra hinkarna och förstå dess plats. Annars så kan du återkomma här så svarar jag gärna vidare på dina frågor!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vill anpassa fyrahinkar-stragegin, alltså ha en bufferthink, en mellanrisk-hink, en passiv hink och sedan lekhinken. Har funderat över vilka pengar jag ska lägga vart men kört fast lite när det gäller studielånpengarna. Har ni något tips på hur man sparar pengar som man lånat?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Josef
 2. Vit pil

  Min tanke kvarstår, vad ska du ha studiepengarna till?

  Jag tycker inte att du behöver sära på studiepengar och andra typer av pengar som du fått t.ex genom arbete, pengar som pengar, studielånet är en del av din ekonomi när du studerar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-28 klockan 14:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.