Sparande i fem år
Sök:

Sparande i fem år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elin

Den här artikeln publicerades 2017-09-26 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparande i fem år

Hej,

Jag är 20 år och har 50 000kr i sparande totalt. Hur ska jag investera dessa för att få så bra ökning så mycket? Tänker använda pengarna till köp av bostadsrätt (tillsammans med sambo) om fem år.

Har de uppdelat i tre olika fonder idag: Carnegie Corporate Bond A, IKC Avkastningsfond och Spiltan Räntefond Sverige. Funderar på om det är rätt val eller om jag ska byta fonder eller tänka om helt….

Vad rekommenderar du? Fonder eller låst sparkonto?

/ Elin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hur länge har du/ni sparat?

Hur ser fördelningen ut procentuellt mellan de olika fonderna?

Det är givetvis svårt att sia om framtiden, men om Carnegie och IKC fortsätter att avkasta runt 2-3% så är det ändå lite bättre än att ha pengarna på banken. Men risken är högre. Företagsobligationer påverkas indirekt av en dålig börs också, så det ska man också ha i åtanke.

Jag hade dock inte satsat på aktiefonder för en såpass kort sparperiod om 5 år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-26 klockan 18:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.