Sparande i indexfonder och kreditkort
Sök:

Sparande i indexfonder och kreditkort

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jimmy

ställde för sedan frågan: Sparande i indexfonder och kreditkort

Hej! Har precis hittat till din hemsida och prenumererar nu också 🙂 Har idag ett sparande i fonder på ca 200k men har varit dålig med att månadsspara. Tänkte nu börja med globala indexfonder och spara ca 4k i månaden. Om jag ska låta de andra pengarna vara eller återinvestera de i indexfonder också vet jag inte? Idag är det mestadels aktiefonder. Nåväl… Jag tänkte också byta kreditkort ifrån Entercard classic som förutom en bra reseförsäkring inte erbjuder något. Har du tips på några bra förslag? Har läst lite om föregående år på din sida där du bla rekommenderar Nowo. Vill gärna ha ett som ger mig någon form av rabatt/kickback.

Tack!

 

Hälsningar, Jimmy

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har precis bytt kreditkort. Hade också Coop-Medmera men var inte nöjd med dem längre efter de ändrade leverantör (blev Entercard för några månader sedan). Kunder tappade bl.a. valutaväxlingsfördelarna utomlands som jag som icke-svensk hade nytta av.

Jag kollade lite här och på andra sidor och till slut har jag beställt ett everyday-kort. De har cashback och rabattar. Iaf 0.5% på varje köp men rätt ofta 1%. Och sedan får man pengar tillbaka två gånger om året. Avgiftsfri första året och sedan blir det en fast avgiftskostnad.

När man köper mycket online så kan vara Komplett-kort ett bra alternativ då får men ännu mer cashback där. Passar inte mig för att jag försöker minska på min konsumtion. Ett annat gratis kort som jag läste om var ”Klarna”-kortet. Men jag tycker inte så mycket om Klarna

Everyday stödjer efaktura och så slipper man pappersavgift men tyvärr måste man manuellt anpassa beloppet när fakturan kommit. Annars betalar man det minimala beloppet och börjar låna pengar på kortet… självklart är det inte meningen. :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jimmy!

Kul att du har kommit igång med ditt sparande och välkommen hit till bloggen!

Tycker att du kan börja med att läsa lite artiklar som kanske får dig att förstå lite mer om hur du kan lägga upp ditt sparande, skickar med lite artiklar:

Hoppas att dessa artiklar hjälper dig något!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-05 klockan 12:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.