Sparande i ISK/Lysa eller betala bostadslånet?
Sök:

Sparande i ISK/Lysa eller betala bostadslånet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av JK

ställde för sedan frågan: Sparande i ISK/Lysa eller betala bostadslånet?

Hej.

Jag sitter med det ganska delikata ”problemet” att jag kan investera 750k, frågan är bara vad som är vettigast.
Om konjunkturen saktar in / USA och Iran drar igång ngt djävelskap / handelskriget med Kina eskalerar / Brexit ställer till det, gör jag bättre i att lägga allt på att betala av lånet på min lägenhet och ”äga” den eller, sätta upp ett par Lysakonton med lite varierande fördelning och i så fall hur mkt. kr. i vardera fördelningsgrad?

Undrar,

JK

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det viktigaste när man väl planerar sin ekonomi och sina investeringar är att man själv känner sig lugn med sin riskprofil oavsett vad som händer, lite det som Jan är inne på i artikeln om ”Fyra-Hinkar-Strategin”, att bygga en ekonomi som man kan vara lugn med oavsett vad som händer.

Kolla gärna in den artikeln och se vad du kommer fram till, återkom gärna efter om du har lite mer frågor!

Du kan även läsa artikeln ”Investera allt på en gång eller sprid ut”, den går igenom om hur du ska gärna när du går in i marknaden!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-26 klockan 15:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.