Sparande i nybörjarportföljen
Sök:

Sparande i nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

Den här artikeln publicerades 2017-05-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparande i nybörjarportföljen

Kommer att spara ca 1000 kronor i månaden men då fixar den inte fonderna som är specifierade för portföljen, då den har krav på 100 kronor per fond som minst och det gör man inte med sådana % satser. Är det bättre att konsolidera och välja ett mindre antal fonder istället?

Vad ska jag tänka på när jag tittar på själva portföljen? Är det bättre att välja 3-5 egna fonder som är valda så det fixar själva fördelningen om man bara sparar 1000 kronor?

Om man ska följa din portfölj till punkt och pricka, hur mycket måste man då spara varje månad?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan ju spara pengarna i ISKn och bara köpa fonder periodvis, t.ex. en gång per kvartal.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Det är inte ovanligt att man behöver göra så här, att man sparar pengarna i en fond eller till och med i form av kontanter på kontot och sedan kan man periodvis, antingen en gång per kvartal eller något annat intervall balansera om. Med RikaTillsammans-portföljen är det t.ex. ett måste då många av sakerna inte går att månadsspara i på ett enkelt sätt (eller så är det för dyrt)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-04 klockan 11:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.