Sparande i olika banker.
Sök:

Sparande i olika banker.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Albin

Den här artikeln publicerades 2017-08-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparande i olika banker.

Hej!
Jag undrar om det finns någon som helst nackdel eller problem med att t.ex. ha sina Sparkonton hos en viss bank och sedan ha sina Aktie/fondbesparningarna i en helt annan bank, ex Avanza?

Tack på förhand.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag ser bara fördelar. Inte minst för principen att inte samla allt hos ett enda institut, men också att utbud, priser osv är ofta mycket bättre hos nätmäklare.

Men jag kan tänka mig att en del banker ”erbjuder” lägre bolåneränta om man sparar i fonder hos dem. I ett förhandlingsläge kan det ju vara en fördel att lägga alla sina ägg hos sin bank. Men då får man se upp så att man inte blir övertalad att köpa nån dyr fond som inte ger dig någon valuta för pengarna och dessutom genom avgifterna ”nallar tillbaka” rabatten du fick på bolånet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-16 klockan 16:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.