Sparande i rika tillsammans portföljen
Sök:

Sparande i rika tillsammans portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fabian Holm

Den här artikeln publicerades 2017-07-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparande i rika tillsammans portföljen

Hej Jan, jag gillar stark det du sysslar med och har följt din blogg i 6 månader nu. Har fortfarande inte investerat i aktiemarknaden då amortering har varit min stora prioritering. Men! Nu känner jag att jag börjar bli mätt på amortering. Det är inte särskilt stimulerande längre. Så min ekonomiska plan är att dela upp mitt kapital till 50% amortering och 50% någon av dina portföljer. mitt scenario kommer se ut som så att jag kan lägga undan      5 000kr i portföljen och 5 000kr i lånet varje månad. Så säg att jag börjar med att gå in med 50 000kr på börsen genom att kopiera din portfölj. Men sedan kommer det komma ungefär 5 000 extra varje månad som jag vill sätta in i portföljen. Är det dumt att investera små summor varje månad med tanke på avgifter mm. Eller ska jag försöka sätta in större summor tex en gång om året istället. Eller så spelar det kanske inte ens någon roll. Jag är som sagt grön på detta område och uppskattar verkligen lite hjälp. Tack på förhand Med vänlig hälsning, Fabian.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Små summor fungerar utmärkt till fonder. Gör det som känns bäst. Månadsinsättning, kvartalsinsättning, halvårsinsättning, årsinsättning. Huvudsaken är att du är långsiktig.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

månadsinsättning är att föredra då man risksprider över tid. Det ökar säkerheten att inte investera allt precis innan en krasch. Jan skriver om det här:

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-18 klockan 08:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.