Sparande i Swedbank
Sök:

Sparande i Swedbank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Julia

ställde för sedan frågan: Sparande i Swedbank

Hej! Är nybörjare och vill gärna ha feedback på upplägget jag börjat med nu. Sparar i dagsläget 1500kr/månad på ett ISK på Swedbank. Startkapital 20000. (Har utöver det buffert, amortering o.s.v.).

Detta sparande är tänkt att vara långsiktigt ca 35år (pension). Är i dagsläget 26år.

Placerar idag:

500kr Splitan räntefond Sverige

700kr Swedbank Robur access Global

200kr Swedbank Robur access Asien

100kr Swedbank Robur access Sverige

Hur ser valet och fördelningen mellan fonderna ut?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Bra fonder men själv hade jag sålt spiltan räntefond och fördelat 500 kr 50% i Swedbank Access Global och 50% i Swedbank Access Sverige. På så långsikt 35år är det 100% aktiefonder som gäller för min del. Lycka till.

Mvh.jacke77

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.

  Jag är själv inget stort fan av räntefonder på ISK. Många förespråkar dock en ränteandel lika stor som ens ålder (i ditt fall 26%) Kanske är därför din ränteandel lite väl stor men det är självklart upp till dig.
  Väldigt fina fonder och fördelning för övrigt.
  Lycka till/

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil
 2. Vit pil

  Tack för er feedback! Tror säkert bara att jag är lite extra försiktig såhär i början när man känner att man inte vet vad man håller på med men ska tänka igenom det här med att ta bort/sänka andelen räntefonder!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Julia

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-03 klockan 08:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.