Sparande I USA
Sök:

Sparande I USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av TH

ställde för sedan frågan: Sparande I USA

Hej, jag undrar om det är en bra ide att spara i USA:s börs där jag har en ETF eller indexfond som följer S&P500 och sedan har jag aktier som överpresterar för en bra avkastning. Jag tänker nog endast sälja och köpa när jag måste byta ut en aktie. Vad tänks?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja många gör så, fast dom har en globalfond istället för USA, och sedan småbolag/spiltan invest som ger högre avkastning.

Att köpa egna aktier är väldigt högrisk, och ingen här kommer rekommendera det. Testa gärna däremot.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Kan spara på EXTREMT lång risk. Det går nog bra?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    TH

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Historiskt har Stockholmsbörsen avkastat bra, det kan vara lättare att sätta sig in i och förstå svenska bolags förutsättningar, den svenska börsen är antagligen inte lika sönderanalyserad som den amerikanska, och det är billigare att handla svenska aktier jämfört med USA-aktier.

Men, urvalet av företag på USA-börserna är mycket större än på Stockholmsbörsen.

En stor praktisk fördel jag upplever av USA-börserna: Jag måste tokstressa från jobbet för att hinna hem och handla på Stockholmsbörsen. USA-börserna stänger vid 22-tiden svensk tid, så jag kan sitta i lugn och ro och övervaka mina order.

Ofta rekommenderas Kapitalförsäkring framför Investeringssparkonto för utländska värdepapper, eftersom man då får hjälp att få tillbaka källskatten på utdelningar.

Kostnaden för valutaväxling är ofta högre än courtaget, så om du ska byta aktier ofta kan det vara idé att överväga ISK på Degiro, eller någon av Degiros fåtal konkurrenter, som erbjuder valutakonton på ISK.

På Avanza och Nordnet förlorar du 0,50 % av kapitalet i växlingsavgift varje gång du säljer en aktie i USD och köper en annan aktie i USD, även om det bara är 30 sekunder mellan transaktionerna. Med valutakonto slipper du den kostnaden.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-12 klockan 17:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂