Sparande kontantinsats
Sök:

Sparande kontantinsats

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tess

Den här artikeln publicerades 2017-10-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparande kontantinsats

Hej!

Jag kommer snart få en summa på ca 200 000 då min exmake ska köpa ut mig ur huset. Jag hoppas på att kunna köpa ett nytt boende inom de närmaste åren och skulle vilja ha råd om hur jag på bästa sätt sparar/investerar dessa pengar under tiden?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vill du köpa en bostad inom de närmaste åren skulle jag inte placera pengarna i en indexfond utan antingen behålla pengarna i kontanter, kanske på ett sparkonto med någon form av avkastning, finns på både Avanza och Nordnet. Annars skulle jag möjligtvis placera pengarna i en räntefond, typ Spiltan räntefond Sverige, detta eftersom det är så pass kort tid till du vill ha pengarna, om pengarna är exponerade mot börsen så är det mycket möjligt att dina fonder eller aktier är mindre värda än vad dom är idag om några år eftersom börsen går ganska mycket upp och ner även om den historiskt sett alltid haft en stadig uppgång över tid.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-09 klockan 09:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.