Hur sparar jag på 18 till 24 månaders sikt?
Sök:

Hur sparar jag på 18 till 24 månaders sikt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Caroline Ö

Den här artikeln publicerades 2017-03-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur sparar jag på 18 till 24 månaders sikt?

Har en fundering som du kanske kan ge lite vägledning kring. Mitt mål är att köpa en mindre lägenhet i Stockholm för att hyra ut denna och få en passiv inkomst och ser det som en ren investering.
Idag har jag möjligheten att spara 15 000 SEK per månad och min fundering är hur ska jag bäst låta dessa pengar arbeta innan de ska in som en kontantinsats om ca 18-24 mån.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag är ju lite tveksam till affärsidén som sådan, men pengar som ska användas om 18-24 månader ska inte in på börsen. Personligen är jag tveksam till räntefonder också; de ger mycket lite samtidigt som det finns en liten risk där också. Återstår gör helt enkelt att försöka hitta ett bankkonto som i alla fall ger någon liten krona i ränta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har precis skrivit en artikel med de bästa sparkontona:

  Lycka till med ditt beslut! Återkom gärna hur det gick för dig! :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-03-31 klockan 22:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.