Sparande på exakt ett års horisont
Sök:

Sparande på exakt ett års horisont

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MH

ställde för sedan frågan: Sparande på exakt ett års horisont

Ska köpa hus om ganska exakt 14 månader. Men jag vill inte bara ha pengarna till handpenningen på kontot i väntan på detta. Har idag en stor del i räntefonder. Vore det korkat att också ha 10-20 % aktier i mitt sparande givet den korta horisonten? Eller är det kanske korkat att inte bara ha allt på banken?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ska du använda pengarna så snart så är det inte rekommenderat att ha dom på börsen. Varken i aktier eller i räntor. Skulle nog ha satt in dom på någon bank med insättningsgaranti om jag vore du. Kolla compricer för att se vilken bank som skulle passa dig utifrån om du vill låsa eller ha rörligt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Håller med J.

Ha pengarna på ett bankkonto.

14 månaders sparhorisont är absolut för kort för att du ska ha pengarna på börsen.

Inte ens räntefonder är säkra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-25 klockan 15:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.