Sparande på norskt bankkonto och vill komma igång med pengamaskin
Sök:

Sparande på norskt bankkonto och vill komma igång med pengamaskin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Björn

ställde för sedan frågan: Sparande på norskt bankkonto och vill komma igång med pengamaskin

Hej

 

Idag har jag ett sparande på ett bankkonto i Norge, där summan ligger på ca 450 000 kr. Valutakursen har stabiliserats något nu och jag tänker att de är dags att avsluta bankkontot och ta hem sparandet till Sverige och placera dem i fonder. Har med detta tänkt att sparandet ska agera som pengamaskin och kan ligga orörda tills jag går i pension. Vilket kommer hända om ca 30 år.

 

Hur tycker ni att jag ska göra för att komma igång med pengamaskinen?

Tankar: Ska jag köpa för allt sparande i ett bräde eller ska jag köpa i omgångar för att fånga upp eventuella börsnedgångar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vad kul att du är på gång med ditt investerande! Jan har räknat på detta. Oftast tjänar du på att investera allt direkt

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

 

.Lycka till!

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-16 klockan 17:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.