Sparande, råd kring ISK och flera banker
Sök:

Sparande, råd kring ISK och flera banker

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Li Tan

ställde för sedan frågan: Sparande, råd kring ISK och flera banker

Hej!

Jag har lite funderingar kring sparande och olika konton. Jag har idag ISK hos Ica Banken och Swedbank. Jag skulle vilja börja optimera mitt sparande, har precis börjat lära mig om sparande och ISK. Undrar vad en bra setup kan vara kring konton och bank.

Funderar att flytta över all ISK till Avanza och ha en bank samt ett kreditkort, kanske Remeber. Önskar lite råd och expertis kring detta.

Tack i förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det var en bred fråga :)

Ett förslag kan vara att börja med att läsa dessa artiklar/lyssna på avsnitten:

Fyra-hinkar-strategin: få rätt balans i sparandet


https://rikatillsammans.se/kom-igang-med-att-spara-till-barnen-med-claudia-galli-concha/ (även om titeln är att spara till barn så går det att applicera på sig själv)

En artikel kring kreditkort finner du här:

Bästa kreditkortet 2018 – spara & tjäna pengar med rätt kreditkort

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Li!

Jag har Länsförsäkringar som min huvudbank. Där har jag också min hemförsäkring samt ett sparande på 500:- per månad. Då får jag alla tjänster gratis, alltså gratis VISA-kort och betaltjänster.

Sen har jag större delen av min buffert hos SBAB där vi också har bolån.

Sen har jag precis flyttat allt fondsparande till Lysa i fyra olika riskspridningar (90/10, 60/40, 30/70 och 10/90).

Avanza för tjänstepension.

Har ett VISA-kort från Volvofinans som är gratis för alla mina kortköp. Min fru har också ett och det är kopplat till samma konto så vi får samma bonus. Allt gratis.

LF, SBAB och Volvokortet har jättebra appar med rätt funktioner. Lysa har en mycket bra mobilanpassad sida. Avanza har också en bra app.

Gav det några idéer?

 

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-28 klockan 08:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.