Sparande studenter
Sök:

Sparande studenter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Sparande studenter

Jag och min bror studerar och lägger undan 20.000kr i månaden tillsammans. Vi håller på o kollar runt vart man borde placera pengarna för att kunna få så bra avkastning som möjligt till en liten risk. För vi har nämligen tänkt ta ut pengarna inom 3-5år för att sedan investera i bostäder och få in passiv inkomst genom att hyra ut dem.Har någon något bra tips på vart man borde placera pengarna någonstans? Borde man följa Jans nybörjarportfölj eller något liknande? Eller har ni andra bra tips? Alla tips uppskattas!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Först och främst, bra jobbat att spara så pass mycket och särskilt som studerande! Jag är själv student och vet att många tycker det kan vara svårt.

Nybörjarportföljen rekommenderas på 4-6 års sikt, så det är ett alternativ för er.
Ni kan även läsa lite om avancerade portföljen och se om det kan vara något passande. Än lägre risk, tidshorisont 2 år och uppåt. Den här det lägre beräknad avkastning än Nybörjarportföljen så jämför alternativen. Överlag kan man vikta över mer mot räntefonder och mindre mot aktier för lägre risk. Värt att ha i åtanke är dock att om det sker en höjning av reporäntan i Sverige så är den missgynnade för just långa räntefonder.

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Stort lycka till med sparandet!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-05 klockan 18:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.