Sparande till 6 åring och 8 månaders
Sök:

Sparande till 6 åring och 8 månaders

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael

ställde för sedan frågan: Sparande till 6 åring och 8 månaders

Hej! Jag har idag sparat cirka 45000:- till vår dotter i Nordea Aktiealokering. Per dags datum en värdeförändring på 8800:-. Vet inte om jag ligga kvar eller om det dags att flytta över. Sparar 1000:-/månad. Ska nu även börja spara 1000:- /månad till vårt andra barn. Tacksam för tips på sparande.Mvh Michael

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Michael.

Flytta med det samma hela nordea Isk till Avanza och välj 100% Avanza Global 0.10% i avg. Din äckliga nordea fonden kostar 1.70% i avg. Det är så äckligt hur bank mannen fötsäljaren lurar små sparare. Istället för att välja Nordea Global index väljer hen den dyra äckliga fond i fond. Fy f. N. LYCKA TYLL.

Mvh. Jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är en blandfond som är komplex i sin sammansättning och svår att förstå. Den är dyr och presterar under en ren global indexfond.

Jag tycker du ska flytta allt till Avanza och köpa 100% Avanza Global i en kapitalförsäkring. Vill du ha lite krockkudde så byt till 90% Avanza Global och 10% AMF Räntefond Lång. Kommer kosta dig 0,10% i avgift och sannolikt prestera bättre.

Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Michael!

Helt enig med Indexpatronen.

Flytta till Avanza och kör på 100% globalfond eller gör en portfölj enligt ”Globala Barnportföljen”!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-01 klockan 10:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.