Sparande till bilköp 5-7 år
Sök:

Sparande till bilköp 5-7 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

ställde för sedan frågan: Sparande till bilköp 5-7 år

Hej!

 

Jag köper alltid bil kontant för att slippa låna och brukar byta bil efter c 5-7 år. Jag sparar pengar månadsvis på konto utan ränta så att jag har pengar till nytt bilköp minus ev. restvärde på bilen jag äger. Eftersom detta oftast har en horisont på minst 5 år så undrar jag om en annan form av sparande skulle fungera bättre än konto.

Har ni något råd? Jag funderar på om jag skulle spara hälften på bankkonto och resterande hälften i preferensaktier för att få ränta. Stamaktier verkar ha större risk och en horisont på 5 år kanske är i minsta laget då?

Det handlar om ca 150000 kr var 5 år eller ca 2500kr i månaden som jag avsätter på bilkontot.

Tacksam för funderingar och tankar kring sparform🙂

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Företagsobligationer kanske?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hur placerar man enklast i företagsobligationer? Är det fonder som gäller?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian
 2. Vit pil

  Ja, exempel är AMF Räntefond Lång, Spiltan Räntefond Sverige, Spiltan Högräntefond, Carnegie Corporate Bond, IKC Avkastningsfond. Fonderna har lite olika innehav och därmed olika risk. Lägst risk har AMF medan högst Spiltan Högräntefond (vilket man också ser på avkastningen).

  Du skulle också kunna bygga en portfölj 20% globalfond (t.ex. Avanza Global) och 80% AMF Räntefond Lång och rebalansera årligen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CL

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-01 klockan 09:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.