Sparande till första bostaden
Sök:

Sparande till första bostaden

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Sparande till första bostaden

Tjena Jan! Tack för grym content, lyssnar både på podden och är flitig läsare.

Är en kille på 19 bast som tar studenten från gymnasiet nu i vår. Jag tänkte plugga på universitet i 3-5 år direkt efter studenten, men vill köpa bostadsrätt så fort jag får arbete efter mina studier ca fem år från idag. Har 100 000kr i startkapital som endast är ägnat åt första bostaden, hur tycker du dessa ska placeras och hur ska jag spara ännu mer, månadssparande/all lön från sommarjobb etc? Räknar med att jag kommer behöva 2-300k i kontantinsats vid bostadsköpet.

Eller (plot twist), är det rent av dumt att spara så mycket pengar åt ett bostadslån som sedan kommer kosta mycket i amorteringar när köpet väl är gjort? Vad ’tjänar’ man mest på, tror du? Tänker mig att det bara blir svårare och svårare att komma in på bostadsmarknaden, och att det därför är bra att ha köpt sin första bostad så fort som möjligt.

Allt gott!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Bostad är en stor grej, bo måste man ju göra oavsett om man ser det som en investering eller ej. Om du vill veta hur Jan tänker kring bostad så har han skrivit ett par artiklar om det, bifogar länkar här :)

Den egna bostaden i RikaTillsammans-portföljen

Därför tycker jag INTE att bostaden är en bra investering

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-14 klockan 15:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.