Sparande till ungdomar
Sök:

Sparande till ungdomar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Katrin Johansson

ställde för sedan frågan: Sparande till ungdomar

Hej, Har ca 200.000 som jag ska investera till mina barn, men de är snart myndiga så de vill säkert ha pengarna inom ca 5 års period, vilka fonder eller portföljer rekommenderar ni då, ska jag köpa fonder för alla pengar på en gång eller ska jag köpa varje månad ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Med en spartid på 5 år hade jag kört på Nybörjarportföljen :

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

Länken ovan visar hur Nybörjarportföljen är sammansatt, vilka fonder man ska ha osv.

Jag hade även köpt fonder för alla pengarna på en gång istället för månadsvis. Statistiskt vinner man på det även om det kan kännas läskigt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-06 klockan 11:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.