Sparande via Lysa
Sök:

Sparande via Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Göran Fröst

ställde för sedan frågan: Sparande via Lysa

Du skriver i din artikel om fondrobotar att du flyttat en del av ditt företags sparande till Lysa. Kan du utveckla varför? Varför inte en del av det privata? Finns fördelar att ha just en del av sitt företags pengar placerade via Lysa? Jag frågar speciellt med tanke på att Lysa inte ger företag möjlighet att öppna en kapitalförsäkring än så länge.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Sorry för supersent svar. Har helt missat den här frågan.

Jag håller helt med dig om att det är dåligt att de inte erbjuder en KF för företag, men jag vet också att de håller på att jobbar med den frågan. Den stora anledningen till att jag gör det är precis samma som att jag har en del av det privata sparandet hos dem. Så jag gör både och.

Jag anser att jag inte kan göra det supermycket bättre än vad de kan och genom att spara hos dem så blir det lite ”spara och glöm”. Så alternativet är som vanligt att ställa, kan jag göra det bättre och billigare själv, eller är det OK att betala dem de ca 0.2 procenten för att de gör jobbet åt mig.

Hälsningar,
jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-25 klockan 12:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.