Sparformer vid 25 år
Sök:

Sparformer vid 25 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Håkan

ställde för sedan frågan: Sparformer vid 25 år

Hej!

Min dotter på snart 25 år vill börja spara mer strukturerat och långsiktigt. Hon vill både bygga en buffert som är åtkomlig (horisont ca 3 år, möjligen längre) men även på lång sikt i form av pensionsspar. Som ny på arbetsmarknaden efter studier handlar det inledningsvis inte om några stora belopp att spara per månad men jag ser mycket positivt på hennes intresse att tänka långsiktigt.

Tacksam för era tankar och förslag till sparande, antingen i någon av Jans framtagna portföljer eller andra fonder.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är bara att börja läsa Jans artiklar.

Buffert: räntebärande sparkonto

3-5 år: Nybörjaportföljen

+10 år: Globala Banrportföljen

Hela RikaTilsammans går ut på att lära sig strukturera sitt sparande.

/Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Kul att hon intresserar sig av sparande!

Buffertsparande skulle jag rekommendera en mer säker portfölj än nybörjarportföljen.
Kanske en 10/90 eller 20/80, aktiefonder/räntefonder.

Sedan det långsiktiga sparandet ska vara 100% aktiefonder, så som Fredrik skrev ovan så passar Globala barnportföljen in här.

Hoppas hon kommit igång med sparandet!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-12 klockan 07:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.