Sparhorisont - 4 år
Sök:

Sparhorisont – 4 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Victor

ställde för sedan frågan: Sparhorisont – 4 år

Hej,

jag och min sambo planerar att köpa hus om ca. 4 år.

Hur skall jag fördela mitt sparande kontra likvida medel då?

Läser så mycket om stundande börskrasch så man vet aldrig.

 

Victor

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Fyra års sikt är ganska nära så fokus bör ligga på att säkra pengarna som skall användas till kontantinsats. Man ska aldrig investera pengar man inte har råd att förlora och nu när er prio är bostad så pass snart är det viktigt att ha i åtanke. Jag planerar själv också att köpa bostad inom ett par år och pengar som skall gå till bostaden har jag inte i varken aktier eller fonder utan de sitter på ett sparkonto med insättningsgaranti. Det ger inte mycket ränta men lite finns hos vissa aktörer i nuläget. Jag själv hittade ett konto med fria uttag via Compricer, jämför där var ni får bäst ränta skulle jag rekommendera.

https://www.compricer.se/sparande/

Man ska självfallet fortsätta spara långsiktigt också om man har möjlighet men fokus skulle jag lägga på att det finns nog mycket pengar till bostaden när den dagen kommer.

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-25 klockan 06:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.