Sparkonto
Sök:

Sparkonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nichlas Andersson

ställde för sedan frågan: Sparkonto

Hej Jan!

När uppdaterar du angående sparkonton?

Har nog en sak många kanske inte tänker på angående sparkonton, detta är hur räntan sätts. Man vill ju ha en dag för dag-ränta eller en månad för månad-ränta då man kan tillämpa ränta på ränta även på ett sparkonto.

Vet du vilka banker som just tillämpar en sådan typ av ränta?

Är detta något du kanske skulle vilja ta upp till uppföljningen av sparkonton?

Tackar på förhand och för en superblogg.

Mvh

Nichlas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skillnaden på effektiv ränta och ränta på ett sparkonto får väl nästan anses vara försumbar.

Om räntan är 1 % blir den effektiva räntan vid månadsutbetalning 1,0045 % och vid daglig utbetalning (finns det ens?) 1,0050 %.

100 000 kr startbelopp över 10 år ger:

1,0000 % 110 462,21 kr

1,0045 % 110 512,49 kr

1,0050 % 10 516,94 kr

Så skillnaden är ytterst marginell. Så vill man maximera på sitt sparkonto är det  mycket viktigare att hitta den högsta räntan. Sen är det som många sagt tidigare, kanske fel ställe att försöka maximera sin avkastning. Bättre att lägga tiden och energin på något annat.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-29 klockan 18:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.