Sparkonto Nordax bank
Sök:

Sparkonto Nordax bank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Sparkonto Nordax bank

Hej!

Jag har öppnat en sparkonto på Nordax bank med 0,85 % ränta.

I det finstilta står följande angående sparräntan

”I kalkylatorn har vi inte tagit hänsyn till det avdrag för preliminärskatt som vi gör på alla ränteintäkter över 100 kr.”

Min fråga är om detta ett ränteavdrag som görs på alla sparkonton eller är det något sneaky som just Nordax bank gör för att tjäna pengar?

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej du måste betala 30% skatt på alla kapitalinkomster som ligger utanför isk.

De menar att i kalkylatorn redovisar de bruttovinsten. Din verkliga vinst efter skatt är ca 0,6%

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    För halvår sedan började jag spara hos Nordax. Det finns inte kontoutdrag att visa hur mycket ränta jag fick varje månad. Under mappen ”sparande” finns mappen ”kontoinfo. och detaljer”, På detaljer finns ”varav intjänad ränta hittills i år (exkl. avdragen skatt)” där är ränta jag har tjänat hittills.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-31 klockan 10:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.