Sparkonto samt Roburs fond
Sök:

Sparkonto samt Roburs fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Siv Samuelsson

ställde för sedan frågan: Sparkonto samt Roburs fond

Frågs 1: Skall lägga 200 000 på sparkonto i en nishbank med inlåningsgarati. Vilken bank skall jag välja. Kan låsa dem i 1,5 eller 2 år.

Fråga 2: Skall jag sälja Robur Transfer 50? Kapitalspar pension 150 000. Är 64 år.

Vänliga hälsningar

Mycket (!!) rådvill 64:åring

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Siv!

1. Om du vet säkert att du ska ha dom om just 2 år så passar ju en nischbank med insättningsgaranti utmärkt, vet däremot inte vilken bank som har den bästa räntan just nu, kanske Collector eller Resurs Bank?
Någon annan som har något förslag?

2. Angående fonden så är ju frågan när du ska använda dessa pengar som får bestämma hur dessa ska placeras? Du närmar dig pension, om du inte redan har gått i pension, och kanske ska börja använda pengarna inom kort. Då kanske inte aktiefonder hade passat så bra.
Hur ser det ut med tidshorisonten på pengarna, när behöver du dom?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar. Har tänkt börja ta ut kapitalspar pension januari 2021 under 5 år som ett tillskott till allmän och tjänstepension och efter 5 år börja ta ut premiepensionen.
  Siv

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Siv Samuelsson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-22 klockan 15:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂