Sparkonto Santander consumer bank och norsk insättningsgaranti
Sök:

Sparkonto Santander consumer bank och norsk insättningsgaranti

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rebecca

ställde för sedan frågan: Sparkonto Santander consumer bank och norsk insättningsgaranti

Ställde denna fråga som kommentar på en artikel men kom på att det kanske är bättre att ställa den här:

Santander consumer bank har nu ett sparkonto mitt spar + som ger 1,1% och mitt spar 0,9%.

I mina öron låter detta bra. Är det här en pålitlig bank? De täcks av norsk insättningsgaranti. Är det någon skillnad på den och den svenska?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har själv skickat in 300k där och det tickar på bra. Känns som en pålitlig bank. Har inte tagit ut några pengar än men räknar med att det inte ska vara några problem. Norska insättningsgarantin känns också stabil.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Santander är en spansk bank som har expanderat även i Sverige ,Danmark och Norge ,sparkonto mitt spar+ har en hög ränta 1,1% om man sätter in minst 100000 kr under den summan är räntan o% ,insättningsgarantin är som i övriga EU 100000 euro eller 950000 SEK, vill man ha riktigt norsk insättningsgaranti på 2 miljoner norska kr då välj Norwegian bank.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-05 klockan 18:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.