Sparkonto utan insättningsgaranti
Sök:

Sparkonto utan insättningsgaranti

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

Den här artikeln publicerades 2017-10-08 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparkonto utan insättningsgaranti

Hej.

Har kollat lite på konto hos Akelius och Upplandsspar.

Vad vet ni om dessa? Hur stor är risken att bli av med pengarna?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ett mer allmänt svar är att man hela tiden måste ställa sig frågorna:

  • Varför lånar de inte av banken istället? Det är ju mycket billigare.
  • Vad vet banken som inte du vet?

Det var bara ett par månader sedan som kunderna på 24Money.se fick ett otrevligt meddelande upptryckt i nyllet då de skulle titta till sina besparingar.

Kära kunder och sparare,

Under fredagen 18/8 blev sju medarbetare med omedelbar verkan avstängda från sina tjänster hos 24Money. Det finns misstankar om att medel har förskingrats från företaget. Alla sju är medlemmar av samma familj.

Sedan måndagen den 21/8 så har 24Money samarbetat med polisen och Ekobrottsmyndigheten för att försöka få klarhet i situationen. Även Finansinspektionen har blivit informerad om vad som hänt i den utsträckning företaget kunnat klarlägga det inträffade. När det gäller utredningen som Ekobrottsmyndigheten bedriver hänvisar vi er till att kontakta dem då företaget och dess anställda saknar insyn i den pågående utredningen.

Hur många kunder var det egentligen som lyckades förutse vad som var på gång i 24Money?

Finansinspektionen vill nu stoppa sparande utan insättningsgaranti för privatpersoner, så det kan finnas risk för strul om man ger sig in på det.
https://www.di.se/nyheter/fi-vill-stoppa-sparande-utan-insattningsgaranti/

Därmed inte sagt att Akelius och Upplandsspar på något sätt skulle vara oseriösa, men riskerna är högre – och därmed även eventuell avkastning. Jag skulle akta mig för att ha en alltför stor del av mitt sparande på konton utan insättningsgaranti. Men som vanligt… utan risk – ingen avkastning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-08 klockan 08:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.