Sparkonto
Sök:

Sparkonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Inger Kjellström

Den här artikeln publicerades 2017-08-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparkonto

Vad tycker du om Aros kapital som sparkonto?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Räntan hos Aros är möjligen någon promille högre än hos en del banker med insättningsgaranti, som har fria uttag utan bindningstid och inte ställer krav på ett större kapital för att få spara, men…

  • Bindningstider på 3, 6 eller 12 månader
  • Minsta insättning 50.000 kr
  • 1 % straffavgift, dock minst 1.000 kr, vid förtida uttag.

Hur många kronor är det värt att ställa upp på sådana skitvillkor?

Jämför exempelvis med Svea Ekonomi. 0,85 % ränta med insättningsgaranti utan några speciella kapitalkrav, med fria uttag osv.

Låt säga att du vill spara 50.000 kr och vill ha max ränta hos Aros, så du binder pengarna i 12 månader med 1,05 % ränta. Det ger 525 kr ränta innan skatt. Hos Svea Ekonomi får du 425 kr. Skillnaden är alltså 100 kr innan skatt, 70 kr efter skatt! För dessa 70 kr får du göra stora uppoffringar hos Aros. Hos Svea Ekonomi är det bara att utan gnäll plocka ut pengarna, allt eller en del av dem, redan dagen efter om du får ett plötsligt behov av pengarna – och du får inget straff för det.

Aros Kapital? Tack, men nej tack!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-15 klockan 20:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.