Sparlån - Sparlan.se
Sök:

Sparlån – Sparlan.se

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingemar Berg

Den här artikeln publicerades 2017-10-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sparlån – Sparlan.se

Jag har fått en inbjudan via SeniorSmart att gå på ett föredrag av spar- och investeringsföretaget Sparlån , http://www.sparlan.se  där man erbjuder möjligheter att få en riktigt god ränta , i snitt 9%, om man lånar ut pengar till privata låntagare via Sparlan.se  Genom att inte gå via vanliga banker så kan Sparlan.se  ge dessa förmåner till kunderna. Jag har läst lite om företaget på nätet.  Det är ganska nytt, men personerna i ledningen har goda CV från Ikanobanken, Svea Ekonomi etc. Vad tror ni om detta? Skulle ni känna er trygga med att låna ut en större summa pengar via Sparlan.se ?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har en följdfråga på Ingemar Bergs inlägg. 9% avkastning låter ju bra med det återstår bara 6% när Skatteverket tagit sitt.

Vilka ränteprodukter finns det som man kan köpa genom exempelvis Nordnet och Avanza som ger 6% avkastning efter skatt?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nu jämför du äpplen och päron. Här skall du låna ut pengar till ETT objekt. Låntagarna har fått nej i banken och vänder sig därför till Sparlån. Riksnivån är hög.

  Köper du preferensaktier så är det oftast i bolag med cirka 60% belåningsgrad och ett varierat fastighetsbestånd. Skulle du behöva dina pengar kan du sälja aktierna. Att krypa ut ett låneavtal där du är långivare är betydligt svårare.

  Titta inte bara okritisk på avkastningen! En högre av avkastning innebär samtidigt en högre risk att förlora pengar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Ingemar,

Vad roligt att du uppmärksammat vårt seminarium samt överväger att investera i privatlån.

Det är helt korrekt att vi fortfarande är ett relativt nytt företag och försöker därför vara väldigt tydliga med vilka risker vårt erbjudande innebär.

Den största risken är naturligtvis kreditrisken, dvs risken för att de som lånat pengar inte kan betala tillbaka. Kreditrisken begränsas av att samtliga låntagare genomgår en sedvanlig kreditprövning där det görs en bedömning av betalningsförmågan. Bedömningen innefattar både analys av statistik och data samt beräkningar av personen individuella utrymme för ökade kostnader osv på månadsbasis. Vi inhämtar vår kreditinformation ifrån UC vilket innebär att vi erhåller samma information om skulder och tillgångsförhållanden som bankerna. Kreditrisken begränsas ytterligare av att Investeraren alltid lånar ut till ett stort antal låntagare så att portföljen har en bra riskspridning.

I fall en låntagare inte sköter sina betalningar administreras kravhanteringen tillsammans med Svea Inkasso. Våra kunder har dock hittills varit förskonade ifrån kreditförluster vilket framgår i den höga avkastningen som de senaste månaderna legat runt 9 %.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har flera frågor eller för besök på vårt kontor beläget på Sturegatan 18 i Stockholm.

Bästa Hälsningar

Jonathan Klein
VD Sparlån Sverige AB

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-18 klockan 10:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.