SPDR gold shares
Sök:

SPDR gold shares

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: SPDR gold shares

Hej Jan,

jag vill utöka mitt sparande till att även innefatta guld. Vid köp av SPDR gold shares, bör man då tänka att, desto starkare krona desto ”fler” andelar då fonden handlas i dollar? Ska man isåfall se det som både en spekulation i guld och valutaspekulation kombinerat? Tack så mycket för en väldigt bra och informativ blogg!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

SPDR Gold Shares går inte längre att handla med då det är en Nordamerikansk ETF och regelverk som trädde i kraft vid årsskiftet hindrar detta.

Gällande valutan så uppfattar jag det som att Jan inte tar det i åtanke vid investering. Hans tankar om valuta kan du läsa här:

Valutasäkring och valutarisker i investeringar i annan valuta än SEK

Jag har personligen valt att investera i en svensk fond med exponering mot ädelmetaller nu när vi har en svag krona och kommer när det känns gynnsamt att komplettera med någon av dessa Europeiska guld ETF:er som man kan se som motsvarande den ETF du kommenterade som inte är tillgänglig längre.

Guld:
– ETFS Physical Gold (VZLD) valv i London.
– ETFS Physical Swiss Gold (GZUR) uppbackas av fysiskt guld. Valv i Zurich
– Xetra-Gold (4GLD) Uppbackad med valv i Frankfurt
– ETFS EUR Daily Hedged Physical Gold (GBSE). uppbackad, följer indexet MS Long Gold Euro Hedged, valutahedgad. Valv i London

Silver:

  • valv i london

    Hälsningar
    Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-07 klockan 11:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.