Spelar det någon roll var man investerar?
Sök:

Spelar det någon roll var man investerar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Saga

ställde för sedan frågan: Spelar det någon roll var man investerar?

Jag har ett ISK konto på DanskeBank och ett ISK på avanza. När jag vill investera i fonder, har det någon egentlig betydelse vart jag väljer ett investera? Jag vet att vid köp av aktier så har avanza mer fördelaktiga priser på courtage men gäller detta vid fonder också? Eller är det alltid samma kostnad på förvaltning av fonder oavsett vart man handlar dem?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Man betalar inte courtage på fonder (förutom ETF som är en fond som handlas som en aktie på börsen). Förvaltningsavgiften är densamma på fonder oavsett var de är köpta.

En skillnad som kan vara mellan olika aktörer är just vilket utbud av fonder som finns. Så jämför vilket utbud de har och vilken hemsida/plattform du föredrar.
Jag själv tycker om Avanzas hemsida och app, väldigt snygg och enkel medan jag inte har någon erfarenhet av Danske Bank.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-02 klockan 11:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.