Spelar det någon roll vilken typ av guld/silvermynt man köper?
Sök:

Spelar det någon roll vilken typ av guld/silvermynt man köper?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina

ställde för sedan frågan: Spelar det någon roll vilken typ av guld/silvermynt man köper?

Hej!

Jag har bl a läst och lyssnat till era artiklar med Eric Strand och även kollat på Liberty Silver. Har en längre tid funderat på att komplettera mitt sparande med en mindre del fysiskt guld och eller silver i första hand i form av mynt. Lättare att hantera med mindre värde per styck och kan också vara lämpliga presenter till barn. Då inställer sig frågan – spelar det någon roll vilken typ av guld eller silvermynt man isf köper? Är alla lika betrodda? Priset skiftar ju en hel del mht myntets storlek men är det något annat man bör tänka på när man väljer sort?

 

Mvh

 

Kristina

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Maple Leaf Gold/Silver , Australian Kangaroo Gold/Silver  är välkända bullionmynt(investeringsmynt).

Guld kan man köpa i Sverige, men för att slippa den dyra momsen så handlar man silver billigast i Tyskland eller Belgien.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Köpa silver utomlands – kan du då ge något tips på lämplig site i dessa länder?/Kristina

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kristina

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-15 klockan 19:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂