Spiltan Aktiefond Investmentbolag?
Sök:

Spiltan Aktiefond Investmentbolag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda

ställde för sedan frågan: Spiltan Aktiefond Investmentbolag?

Är det en bra fond att investera i ?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Linda ! Spiltan Aktiefond investmentbolag är en bra fond! Jan har med den båda i Nybörjarportföljen (fler än 7 fonder) samt Globala barnportföljen ( fler än 4 fonder).

 

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

 

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det beror på vad du har för mål med sparandet. Att lägga 100% i den kanske inte är en lysande idé om man vill ha riskspridning. Fonden har 15 innehav varav 3% utgör indexet OMXS30. 50% av innehavet utgörs av två bolag, Investor och Industrivärden.

Du kan ha den som en del av Sverigeinnehavet, men du bör komplettera med andra fonder.

Hur lång tidshorisont har du?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-26 klockan 15:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.