Spiltan Aktiefond Investmentbolag Hållbarhetsstämpel
Sök:

Spiltan Aktiefond Investmentbolag Hållbarhetsstämpel

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christopher

ställde för sedan frågan: Spiltan Aktiefond Investmentbolag Hållbarhetsstämpel

Hej Jan och Caroline. På er artikel Bästa fonderna 2019 skriver ni om Spiltan Aktiefond Investmentbolag och jag citerar ”Det som är negativt är den dåliga hållbarhetsaspekten på fonden”. Men när jag spånade runt på Avanzas hållbarhetsportföljer och kollade över indexfonder med hållbarhetsstämpel så är Spiltan med där. Har jag missat något?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spiltan fonder verkar i överlag vara bra ur hållbarhetsaspekten betraktat https://www.spiltanfonder.se/hallbarhet inklusive Spiltan Aktiefond Investmentbolag http://www.hallbarhetsprofilen.se/fund.html?isin=SE0004297927

men på Morningstar har denna fond fått ett dåligt hållbarhetsbetyg, bara en glob av fem möjliga  https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P0000ULAP&programid=0000000000

– Sannerligen mycket märkligt!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-04 klockan 14:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.