Spiltan aktien
Sök:

Spiltan aktien

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jens

ställde för sedan frågan: Spiltan aktien

Hej o tack för en grym blogg. har äntligen kommit igång med att investera mina pengar ! och det är mycket tack vare dig Jan. har allitd sparat men nu mer aktivt. Håller på att sammansätta en portfölj som jag tror blir mest aktier. jag har många frågor men jag börjar med en. har tänkt sätt en del av pengarna i spiltan vet inte exakt vilken fond men så hittade jag deras aktie på Pepins. Tyckte att det kändes som en bra ide att köpa några av dom istället för att dela upp på några av deras olika aktiefonder. För visst blir det som att jag får del av hela deras kaka så att säga eller tänker jag fel ? Inte omöjligt att jag kanske månadssparar på någon av deras fonder senare vilket kan vara svårt med aktien med tanke på priset.  tänker ev göra samma sak med Warren Buffets aktie också för att slippa köpa massa amerikanska aktier.

Med Vänliga Hälsningar / Jens

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lukas har rätt i sitt svar ovan. Jag är t.ex. delägare i Spiltan (i företaget/aktien förutom att ha pengar i deras fonder), men själva aktien ger tillgång till den vinsten som deras bolag gör – det vill säga fondbolaget och de övriga innehaven. Aktien är ju ganska dyr och jag skulle nog sätta den som en hög risk aktie, så jag brukar hellre rekommendera att som nybörjare spara i fonderna innan man går över på onoterade aktier som Spiltan aktien.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jo, du tänker fel om du tänker att det blir samma sak att äga aktier i företaget Spiltan som det är att äga fondandelar i någon eller några av Spiltans fonder.

Utvecklingen av en fond beror helt på hur aktierna som fonden äger utvecklas (och på avgiften). Utvecklingen av Spiltans aktie beror på hur stor vinst Spiltan lyckas göra. Det är fullt möjligt för Spiltans fonder att gå bra utan att Spiltans aktie för det.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-04 klockan 21:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.